Re:benefit пре:дставя: Приказките

Rebenefit presents Prikazkite

Наред с успешните партньорства на Re:benefit с водещи работодатели и хилядите служители, възползващи се от гъвкави индивидуални придобивки, се гордеем и с вендорите в платформата ни, които предлагат иновативни продукти и услуги, както и защитават каузи с огромна стойност за всички ни. Сред отличаващите се примери е мобилното приложение на Приказките, което вече радва над 15 000 деца и родители с детски приказки в аудио формат. Днес разказваме защо си заслужава да използвате приложението, ако сте родител, и защо се радваме, че именно Приказките е част от мрежата от партньори на Re:benefit.

Да върнем приказките към живот

Имало едно време…всички онези истории и приказки, които много деца днес не познават и никога не чуват. Екипът зад проекта Бързи Книги, първото мобилно приложение за аудио резюмета на книги изцяло на български език, осъзнава нуждата от специализирана платформа, която да помага на родители да превърнат приказките в част от живота на своите деца и то в крак с развитието на модерните технологии. 

В днешно време източниците на вдъхновение, познание, ограмотяване и въображение, далеч надхвърлят книгите, каквито ги познаваме от миналото, и създателите на Prikazkite.bg се възползват изключително умело от този факт.
Само няколко месеца след официалния старт на платформата, тя вече предлага над 1000 детски приказки и е първата по рода си услуга в полза на деца и родители на българския пазар, радваща се на огромен интерес сред своите потребители. 

Въображение, възпитание и ментално здраве в едно приложение

Доказано е, че ползите от слушането на приказки в аудио формат далеч надхвърлят практичния начин на поднасяне на съдържание от родителите и възприемането му   от техните деца. След консултация с психолози и експерти, основателите на проекта успяват да създадат платформа, която позволява:

  • Намаляване на времето, прекарано пред екрана и задържане на децата в офлайн среда, без пристрастяване към мобилни устройства
  • Развиване на грамотността, речника и фантазията у подрастващите 
  • Клониране на гласа на родителя за по-лесно възприемане на аудио приказките от деца
  • Симулация на “бял шум”, който въздейства благоприятно и успокоява новородените.

За всекиго по нещо, по всяко време на деня 

Всички онези приказки, които си спомняте от детството, вероятно вече са достъпни на платформата, наред с още много нестандартни приказки и такива от чуждестранни култури и народи. Именно това е и богатството на платформата – хиляди приказки според вашите интереси, само на ръка разстояние през мобилното ви устройство. С тях по всяко време можете да приспите, забавлявате или ангажирате вниманието на своите деца с полезни за тях активности. 

Защо избрахме Приказките

Стараем се платформата на Re:benefit да предлага разнообразие от гъвкави фирмени придобивки според нуждите и потребностите на служителите в компаниите. В семействата на много от тях има новородени и подрастващи, чиито родители търсят подходящи методи за ангажиране и забавление на своите деца, които същевременно да допринасят за тяхното образование и грамотност. Партньорството с екипа на Приказките ни позволява да предложим огромна добавена стойност за тези родители и достъп до съвременен начин за по-добра грижа за децата. 

Създадохме Приказките с амбицията да помогнем на децата да изградят любов към книгите и да се научат да мечтаят и фантазират. Опитът ни с образователни инициативи и съвместната ни работа с консултанти и психолози ни позволиха да създадем продукт, който значително допринася за менталното развитие и придобиването на познание за света от най-малките. Вярвам, че, като част от мрежата от партньори на Re:benefit, ще достигнем до още по-голям брой деца и родители в България, които се нуждаят именно от нашата платформа.” – споделя Христомир Христов -Изпълнителен Директор на Приказките. 

Ако и вие сте родител, или се грижите за дете и разполагате с достъп до Re:benefit, вече знаете как можете да използвате Приказките, като част от пакета си с гъвкави придобивки. 

Ако работодателят ви все още не предлага достъп до Re:benefit, научете повече за платформата и поискайте да станете част от платформата за гъвкави придобивки.